Tazminat hukuku, özel hukuk ilişkilerinde birbirinden farklı sebeplerle ortaya çıkan tazminat uyuşmazlıklarını konu alır. Maddi ve manevi tazminat davası; trafik kazası, iş kazası, doktor uygulama hatası (malpraktis), boşanma, sözleşme ihlali, suç işlenmesi vb. gibi birçok farklı hukuki nedenden kaynaklanabilir.

Tazminat davaları; kusur oranının, zarar miktarının ve sorumluluğun tespiti açısından titizlikle takip edilmesi gereken ayrı ayrı önemli aşamalardan oluşur. Tazminat talebinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için bilirkişi incelemesi, tanık dinlenmesi, belge araştırma işlemlerinin yapılması gerekir.

Tazminat davası sürecinin iyi yönetilmesi dava sonucunda elde edilecek tazminat miktarının lehe belirlenmesini sağlayacaktır. Maddi tazminat davası, ölüm varsa ölenin yaşı, en son aldığı ücret, tazminat konusu olaydaki kusur oranı; yaralanma varsa ek olarak maluliyet oranı dikkate alınarak hesaplanır. Manevi tazminat davası ise kusur oranı, tarafların mali durumları, yaşı, mesleği, olayın vehameti vb. gibi kriterler göz önünde bulundurularak hesaplanır. Yozgat Avukat Ufuk İleri Hukuk Büromuz, tazminat davaları için tazminat sebebini ve somut olaya özgü mevzuatı birlikte analiz ederek avukatlık hizmeti sunmaktadır.

Tazminat hukuku alanında Yozgat Avukat Ufuk İleri Hukuk Bürosunun verdiği avukatlık hizmetleri çok çeşitli olup yukarıda örnekleme yoluyla sayılmıştır. Uzman olmayan şahıslarca hazırlanan tazminat davası dilekçeleri ve protokoller sonucu tarafların uğradığı hak kayıpları da göz önünde bulundurulduğunda tazminat hukuku ile ilgili davalarda danışmanlık ve hukuki yardım konusu çok büyük önem arz etmektedir. Yozgat Avukat Ufuk İleri Hukuk Bürosu müvekkillerine tazminat davalarında hukuki destek ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

Yozgat Avukat Ufuk İleri
Avukat Ufuk İleri, Yozgat merkezli olarak avukatlık faaliyeti yürütmektedir. Ancak, Türkiye’nin her tarafında dava ve iş takibi yapmaktadır. Gerek Yozgat’ta gerekse Türkiye’nin çeşitli illerinde müvekkillere ait iş ve davalar avukatlık mesleğinin etik ilkeleri ve belli bir çalışma planı çerçevesinde takip edilmektedir. Yozgat merkezli faaliyet yürüten Yozgat Avukat Ufuk İleri Hukuk Bürosu, boşanma hukuku, ceza hukuku ve iş hukuku başta olmak üzere pek çok hukuk alanında avukatlık faaliyeti icra etmektedir.

NOT:
Bu internet sitesindeki her türlü bilgi Yozgat Barosuna kayıtlı Avukat Ufuk İleri tarafından yalnızca bilgilendirme amacıyla, Türkiye Barolar Birliği tarafından belirtilen ilgili düzenlemeleri uyarınca hazırlanmıştır.

Anasayfa
Faaliyet Alanlarımız
Telefon
Whatsapp
İletişim